Przepisy Grillowane zielone szparagi z dipami
Składniki
370 g jogurtu naturalnego
1 wiązka zielonych szparagów
koperek
szczypiorek
oliwa z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Szparagi umyj i osusz. Odkrój lub po prostu odłam zdrewniałe końcówki.
2
Oczyszczone szparagi skrop oliwą i oprósz solą. Połóż na średnio rozgrzanym grillu na 5 minut z każdej strony. W tym czasie podziel jogurt na dwie części. Jedną zmieszaj z posiekanym pęczkiem szczypiorku, drugą z posiekanym koperkiem. Dopraw dipy solą i pieprzem. Dobrze upieczone szparagi będą miały konsystencję al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE i intensywnie zielony kolor.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Napoje