Przepisy Grillowane zielone szparagi z dipami

Składniki

370 g jogurtu naturalnego

1 wiązka zielonych szparagów

koperek

szczypiorek

oliwa z oliwek

przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Szparagi umyj i osusz. Odkrój lub po prostu odłam zdrewniałe końcówki.

2

Oczyszczone szparagi skrop oliwą i oprósz solą. Połóż na średnio rozgrzanym grillu na 5 minut z każdej strony. W tym czasie podziel jogurt na dwie części. Jedną zmieszaj z posiekanym pęczkiem szczypiorku, drugą z posiekanym koperkiem. Dopraw dipy solą i pieprzem. Dobrze upieczone szparagi będą miały konsystencję al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE i intensywnie zielony kolor.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8