Przepisy Grillowane skrzydełka

Składniki

1 kg skrzydełek

50 ml syropu klonowego

3 ząbki czosnku

40 ml sosu sojowego

2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku

1/2 łyżeczki pieprzu cayenne

20 ml oleju słonecznikowego

4 gałązki natki pietruszki

Opis

Skrzydełka umyj i odetnij z każdego najmniejszą część skrzydełka. Przełóż do miski.

W drugiej misce wymieszaj sos sojowy z syropem klonowym i posiekanym czosnkiem. Dodaj jeszcze paprykę w proszku, pieprz cayenne, olej oraz połowę pokrojonej natki pietruszki. Wszystko wymieszaj i zalej marynatą skrzydełka. Przyprawy dobrze powcieraj w mięso i odstaw do lodówki do marynowania PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE na ok. 12 godzin, a najlepiej na cały dzień. 

Na rozgrzanej kratce grilla ułóż skrzydełka i opiekaj na średnim poziomie, aż się zrumienią z każdej strony. W międzyczasie smaruj skrzydełka marynatą. Ugrillowane przełóż na okrągły półmisek lub miskę, układając dekoracyjnie w okrąg. Będą się wtedy ładnie prezentowały. Na koniec posyp pozostałą natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4