Przepisy Grillowane pomidory z serem feta
Składniki
3 pomidory średniej wielkości na gałązce
1/2 specku Tesco
100 g sera feta
2 gałązki lubczyku
1 ząbek czosnku
40 ml oliwy z oliwek
przyprawy: sól morska, pieprz czarny
Sposób przygotowania
1
Pomidory umyj i przekrój na połówki. Łyżeczką wyjmij gniazda nasienne. Przypraw połówki pomidorów świeżo mielonym pieprzem i delikatnie solą morską oraz skrop oliwą.
2
Rozkrusz ser feta i wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem. Powkładaj serowy farsz w miejsce nasion. Lekko dociśnij, aby ser wypełnił w pełni pomidora. Listki świeżego lubczyku poukładaj na każdym pomidorze.
3
Każdą połówkę pomidora z serem owiń plasterkiem specku, podwijając dokładnie końce pod pomidora.
4
Przełóż warzywa na rozgrzaną kratkę grilla. Piecz powoli na średniej wysokości. Jak tylko boczek się zrumieni, przewróć pomidory i jeszcze dopiecz. Dzięki temu, że pomidory są owinięte boczkiem mogą być grillowane bezpośrednio na ruszcie i odwracane podczas grillowania. Boczek poprawia również smak, podkreślając grillowy aromat.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
15 min.
Zupy
3 miesięcy temu
35 min.
Desery
3 miesięcy temu
10 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
10 min.
Dania główne