Przepisy Grillowane podudzia z ziemniakami z rozmarynem i grillowanymi warzywami
Składniki
6 podudzi w marynacie
1 brokuł
4 słodkie ziemniaki (pataty)
1 czerwona papryka
2 czerwone cebule
liście z 1 gałązki rozmarynu
2 ząbki czosnku
60 ml oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Rozmaryn posiekaj i wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem. Dodaj drobno posiekany czosnek i wymieszaj. Słodkie ziemniaki włóż w skórce do garnka z osoloną wodą. Zagotuj i zmniejsz ogień. Gotuj tak jeszcze przez 20 minut. Po tym czasie wyciągnij ziemniaki łyżką cedzakową i przestudź. Następnie obierz z łupinek i pokrój w grube plastry. Plastry ziemniaka włóż do wcześniej przygotowanej oliwy z rozmarynem i czosnkiem.  

Brokuł podziel na różyczki, które następnie pokrój w grube plastry. Paprykę pokrój w paski i wraz z plastrami brokuła dołóż do ziemniaków w oliwie. 

Podudzia połóż na średnio rozgrzanym grillu i piecz na rumiano z każdej strony. Pod koniec pieczenia podudzi dołóż na grilla warzywa i zrumień je z obydwu stron. Na koniec pokrój w plasterki cebulę i dodaj do nałożonej na talerze potrawy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4