Przepisy Grillowane krewetki z sosem egzotycznym
Składniki
12 krewetek królewskich
1 mango
1 ananas
3 złote lub zwykłe kiwi
200 g puree z mango
sok z 1 limonki
pęczek natki pietruszki
2 papryczki chili
Opis

Owoce pokrój w kostkę 1x1 cm. Wymieszaj z puree z mango oraz sokiem z limonki. Pietruszkę posiekaj, a chili pokrój w drobną kostkę. Dodaj je na samym końcu, aby nie zmieniły koloru sosu.

PRZYDATNE WSKAZÓWKI:

  • Nie chowaj mango do lodówki. Znakomicie dojrzeje na parapecie przy dziennym świetle.
  • Chcąc sprawdzić, czy ananas jest dojrzały, wyrwij jeden z liści. Jeżeli jego wyrwanie nie sprawiło problemów, oznacza to, że owoc jest idealny.

Krewetki grilluj z każdej strony po 2 minuty. Najlepiej zrób to na foli aluminiowej lub tacce, aby nie wpadły w szczeliny rusztu.

PRZYDATNA WSKAZÓWKA:

  • Jeżeli wykorzystujesz mrożone krewetki, najlepiej rozmroź je przez noc w lodówce. Dzięki temu zachowają lepszą jakość niż te odmrażane na blacie lub w wodzie.

Do szklanek lub kieliszków od szampana nałóż odrobinę sosu i włóż krewetki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
60 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
15 min.
Napoje
3 miesięcy temu
160 min.
Desery