Przepisy Grillowane krewetki z sosem egzotycznym

Składniki

12 krewetek królewskich

1 mango

1 ananas

3 złote lub zwykłe kiwi

200 g puree z mango

sok z 1 limonki

pęczek natki pietruszki

2 papryczki chili

Opis

Owoce pokrój w kostkę 1x1 cm. Wymieszaj z puree z mango oraz sokiem z limonki. Pietruszkę posiekaj, a chili pokrój w drobną kostkę. Dodaj je na samym końcu, aby nie zmieniły koloru sosu.

PRZYDATNE WSKAZÓWKI:

  • Nie chowaj mango do lodówki. Znakomicie dojrzeje na parapecie przy dziennym świetle.
  • Chcąc sprawdzić, czy ananas jest dojrzały, wyrwij jeden z liści. Jeżeli jego wyrwanie nie sprawiło problemów, oznacza to, że owoc jest idealny.

Krewetki grilluj z każdej strony po 2 minuty. Najlepiej zrób to na foli aluminiowej lub tacce, aby nie wpadły w szczeliny rusztu.

PRZYDATNA WSKAZÓWKA:

  • Jeżeli wykorzystujesz mrożone krewetki, najlepiej rozmroź je przez noc w lodówce. Dzięki temu zachowają lepszą jakość niż te odmrażane na blacie lub w wodzie.

Do szklanek lub kieliszków od szampana nałóż odrobinę sosu i włóż krewetki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4