Przepisy Grillowane koreczki z camembertem na jabłku
Składniki
100 g boczku surowego, wędzonego w plastrach
150 g sera camembert
80 g śliwek kalifornijskich
1-2 zielone jabłka
20 ml soku z cytryny
Opis

Przekrój krążek camemberta na pół. Każdą połówkę pokrój w plastry. Na desce rozłóż plastry boczku. Na końcu każdego połóż kawałek camemberta i śliwkę kalifornijską. Zaczynając od strony z serem i śliwką, zwiń plastry boczku w ruloniki i zepnij małymi szpilkami do szaszłyków. Koreczki zrumień na średnio rozgrzanym grillu często je obracając. 

W czasie kiedy koreczki się grillują, umyj i przekrój na pół jabłka. Przekrojone połówki jabłek posmaruj sokiem z cytryny. Grillowane koreczki podaj na przygotowanych połówkach jabłek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
145 min.
Dania główne