Przepisy Grillowane burgery z łososia, ciecierzycy i kaszy jaglanej

Składniki

½ kg łososia
200 g ciecierzycy
1 szklanka kaszy jaglanej (ugotowanej, 1/2 szkl. surowej)
1 limonka (skórka z 1 limonki)
3 ząbki czosnku
½ pęczka świeżego koperku (średniego)
1 jajko
sól himalajska
pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania

1

Odetnij skórę ryby. Zaczynając od węższej części, natnij skórę pod kątem 45° i ciągnij skórę, powoli ją odcinając.

2

Wyfiletowanego łososia pokrój w średniej wielkości kostkę.

3

Ciecierzycę zmiksuj z jajkiem. Przełóż do miski i dodaj ostudzoną kaszę jaglaną.

4

Przełóż łososia do blendera i pulsacyjnie, naciskając 2–3 razy włącznik, delikatnie rozdrób na średniej wielkości kawałki. Dodaj do miski.

5

Zetrzyj skórkę z limonki.

6

Obierz i posiekaj czosnek.

7

Dodaj do miski pokrojony koper i dopraw solą oraz pieprzem.

8

Całość dokładnie wymieszaj. Tackę do grillowania posmaruj olejem.

9

Uformuj średniej wielkości burgery.

10

Grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez 4 minuty z każdej ze stron.

11

Burgery podawaj z porcją warzyw.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8