Przepisy Grillowane awokado

Składniki

1 dojrzałe awokado

8 pomidorków koktajlowych

1 mała czerwona cebula

kilka listków świeżej bazylii

20 ml soku z cytryny

30 ml oliwy z oliwek

przyprawy: sól, pieprz   

Opis

Awokado umyj i przekrój na pół. Pozbądź się pestki, a następnie skrop obydwie połówki owocu sokiem z cytryny i posmaruj łyżeczką oliwy. Awokado połóż na średnio rozgrzanym grillu przecięciem do dołu na 5–6 minut. 

W tym czasie pokrój w plasterki pomidorki i cebulę. Dopraw pieprzem, solą i pozostałą oliwą. Zdejmij awokado z grilla i wypełnij zagłębienia po pestce przygotowanymi pomidorkami. Na wierzchu połóż kilka listków świeżej bazylii. Podawaj na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4