Grillowane awokado z nadzieniem

Składniki

4 awokado
1 jabłko
1 gruszka
1 łyżeczka świeżej kolendry
oliwa z oliwek
1 cytryna (sok)
sól

Sposób przygotowania

1

Obierz jabłko i gruszkę, wydrąż środki z pestkami i drobno posiekaj. Wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj szczyptę soli i drobno posiekanej kolendry.

2

Przekrój awokado, wyjmij pestkę i posmaruj wnętrze olejem.

3

Grilluj krótko, ściętą stroną do dołu.

4

Wypełnij grillowane awokado nadzieniem jabłkowo-gruszkowym i połóż je ponownie na grillu skórką do dołu.

5

Grilluj przez około 2 - 3 minuty. Podawaj na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8