Steki przełóż do średniego garnka. Wlej wino, dodaj rozmaryn, zgniecione ząbki czosnku, przekrojoną na pół papryczkę chili. Jeżeli nie chcesz, by danie było zbyt pikantne, oczyść papryczkę z pestek. Odstaw mięso na 2 godziny w chłodne miejsce.
Rozgrzej grilla. Posmaruj ruszt olejem. Grilluj mięso z obu stron, do takiego wysmażenia jak lubisz. Optymalny czas to 2,5 minuty z dwóch stron.
Zgrillowane mięso odstaw na 5 minut, by odpoczęło. W tym czasie przygotuj sałatkę. Sałaty, kiełki, połówki mozzarelli i maliny przypraw solą i pieprzem. Skrop cytryną oraz oliwą i delikatnie wymieszaj.
Wyłóż steki na talerz. Przypraw solą i pieprzem. Wyłóż na każdy kawałek mięsa po pół łyżeczki masła. Podawaj z sałatką.