Przepisy Grillowana sałatka z kozim serem
Składniki
2 nektarynki
2 łyżki miodu
1 biała rzodkiewka lub 3 czerwone rzodkiewki
50 g koziego sera
świeża rukola
20 g orzechów piniowych
olej balsamiczny
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
 alt=
1
Umyj nektarynki i pokrój je na osiem części. W misce wymieszaj jedną łyżkę oliwy z oliwek z miodem i namocz nektarynki w miksturze.
 alt=
2
Grilluj nektarynki z obu stron przez około 2 - 3 minuty.
 alt=
3
Podgrzej na patelni orzeszki.
 alt=
4
Oczyść rzodkiewkę i pokrój na plasterki. Umieść ją w misce, dodaj rukolę, skrop olejem balsamicznym oraz oliwą. Wszystko wymieszaj.
 alt=
5
Dodaj nektarynki do sałatki. Posyp całość startym serem kozim oraz orzeszkami pini. Smacznego!
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8