Przepisy Grillowana ryba w tacos
Składniki
400 g świeżych filetów z ryby
1 czerwona cebula
1 papryczka chilli
5 liści sałaty rzymskiej
1 awokado
2 łyżki ziaren czarnego sezamu
sok z 1 limonki
10 tacos kukurydzianych
50 ml oleju z pestek winogron
50 ml oliwy z oliwek
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
przyprawy: sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
 alt=
1
Wymieszaj olej z pestek winogron z pieprzem cayenne, oregano i słodką papryką. Filety posyp solą i pieprzem, następnie natrzyj olejem z przyprawami. Usmaż filety na grillu po 4 minuty z każdej strony.
 alt=
2
Sałatę potnij na cienkie paseczki. Dodaj pokrojone w kostkę awokado, półplasterki czerwonej cebuli i drobno posiekaną papryczkę chilli. Wymieszaj pokrojone warzywa z oliwą z oliwek i sokiem z limonki.
 alt=
3
Tacos podgrzej na suchej patelni lub na grillu. Do środka nałóż przygotowane warzywa i pokruszoną grillowaną rybę. Na suchej patelni upraż ziarna sezamu i posyp nimi tacos.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4