Przepisy Grillowana ryba w tacos

Składniki

400 g świeżych filetów z ryby

1 czerwona cebula

1 papryczka chilli

5 liści sałaty rzymskiej

1 awokado

2 łyżki ziaren czarnego sezamu

sok z 1 limonki

10 tacos kukurydzianych

50 ml oleju z pestek winogron

50 ml oliwy z oliwek

1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 

1/2 łyżeczki oregano

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

przyprawy: sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

 alt=
1

Wymieszaj olej z pestek winogron z pieprzem cayenne, oregano i słodką papryką. Filety posyp solą i pieprzem, następnie natrzyj olejem z przyprawami. Usmaż filety na grillu po 4 minuty z każdej strony.

 alt=
2

Sałatę potnij na cienkie paseczki. Dodaj pokrojone w kostkę awokado, półplasterki czerwonej cebuli i drobno posiekaną papryczkę chilli. Wymieszaj pokrojone warzywa z oliwą z oliwek i sokiem z limonki.

 alt=
3

Tacos podgrzej na suchej patelni lub na grillu. Do środka nałóż przygotowane warzywa i pokruszoną grillowaną rybę. Na suchej patelni upraż ziarna sezamu i posyp nimi tacos.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4