Cukinie pokrój na równe kawałki. Każdy przekrój jeszcze na pół i przypra...
2 cukinie
30 ml oliwy z oliwek
10 ml octu balsamicznego
2 gałązki tymianku
30 g czarnych oliwek
1/2 cytryny
4 pomidory suszone
100 g sera feta
przyprawy: sól, pieprz czarny
Cukinie pokrój na równe kawałki. Każdy przekrój jeszcze na pół i przypraw solą oraz pieprzem. Polej oliwą i wymieszaj z pokruszonymi listkami tymianku. Cukinie poukładaj na ruszcie lub tacce grillowej. Opiekaj z każdej strony, aż się zrumienią i zmiękną. Gotowe przełóż do miski kuchennej i przypraw póki są gorące, octem balsamicznym.
Pomidory pokrój w paski i dodaj do cukinii. Cytrynę dokładnie umyj i pokrój w plasterki, a następnie jeszcze na kawałki. Oliwki czarne odlej z zalewy i również dodaj do cukinii. Wymieszaj wszystkie warzywa i przełóż na półmisek. Ser feta rozkrusz na cukinii. Ostry smak sera dobrze komponuje się z grillowanymi warzywami, dlatego jest tak wszechstronnie wykorzystywany.
Więcej informacji
© 2019 Tesco Polska Sp. z o.o.