Przepisy Grecka Kofta z grillowanym chlebem pita i cytrynowym dipem

Składniki

500 g mięsa mielonego wieprzowego

50 ml gęstego jogurtu naturalnego

sól i pieprz

3 ząbki czosnku

1 limonka

2 łyżki oleju

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżeczka kminu rzymskiego

1 łyżeczka rozmarynu

1 łyżeczka oregano

listków pietruszki

listków mięty

2 chlebki pity

Sposób przygotowania

1

Jogurt połącz z wyciśniętym sokiem z limonki, dodaj sól i pieprz, poszatkowaną pietruszkę, pokrojone ząbki czosnku i miętę. Odstaw na 20 minut do lodówki.

2

Mięso dopraw solą, pieprzem, oregano, rozmarynem, papryką i kminem rzymskim, dodaj olej i zagnieć ręką. Formuj nieduże kulki, nadziewaj na patyczki do szaszłyków i zgrilluj z dwóch stron.

3

Przed podaniem możesz skropić mięso sokiem z limonki. Zanurz koftę w dipie i podawaj z podgrzanym chlebkiem pita.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 9.07-15.07.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8