Gotowany karp w sosie chrzanowym
Składniki
1 kg patroszonego karpia
1 marchewka
1 pietruszka
1 seler
1 por
1 cebula
150 g chrzanu tartego
przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, cukier
Opis

Warzywa obierz, dodaj przyprawy i przygotuj z nich wywar. Karpia podziel na porcje i gotuj w wywarze przez ok. 10 min. Przygotuj sos chrzanowy poprzez wymieszanie chrzanu ze śmietaną i cukrem. Karpia podawaj polanego sosem chrzanowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Sałatki
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne