Przepisy Gotowana fasolka szparagowa z pomidorami

Składniki

600 g fasolki szparagowej żółtej 

100 ml wody 

2 pomidory 

3 gałązki cząbru górskiego 

1 cebula 

1 ząbek czosnku 

2 gałązki natki pietruszki 

80 g masła

przyprawy: sól, pieprz czarny

Opis

Fasolkę umyj i odetnij końcówki od łodygi. Obierz cebulę oraz czosnek i pokrój w drobną kostkę. W szerokim rondlu podgrzej połowę masła i podsmaż cebulę z czosnkiem. Przypraw od razu solą i świeżo mielonym pieprzem. 

Następnie dodaj fasolkę i lekko podsmaż. Wlej ok. 100 ml wody i przykryj, aby fasolka zmiękła. Potem zdejmij pokrywkę i pozwól jej odparować. Pokrój pomidory w kostkę i przełóż do rondla. Świeży cząber górski obierz z małych listków i delikatnie pokrój. Dodaj do fasolki. Przypraw jeszcze do smaku solą i pieprzem. Na koniec do fasolki dodaj resztę świeżego masła i posiekaną natkę pietruszki.

Wyłóż danie na półmisek i udekoruj dodatkowo gałązką cząbru górskiego. Taka fasolka jest idealna do duszonych mięs, w tym pieczeni wieprzowej czy jagnięcej.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4