Przepisy Gorąca czekolada z miętą i wiśniami
Składniki
100 g czekolady gorzkiej
100 g czekolady mlecznej
100 g czekolady miętowej
300 ml śmietanki 30%
100 ml mleka 3,2%
50 ml śmietanki do ubicia 36%
8 wiśni kandyzowanych
1 gałązka mięty do dekoracji
Opis

W rondelku zagotuj mleko i śmietankę. Pokrusz wszystkie czekolady i wsyp do bardzo gorącej śmietanki. Mieszaj energicznie, aż czekolada się rozpuści i stanie się jedwabista.

Śmietankę ubij na puszty krem. Czekoladę przelej do szklanek i na wierzch nałóż po łyżce bitej śmietanki. Kandyzowane PORADA KONTEKSTOWA - KANDYZOWANIE wiśnie pokrój na kawałki i posyp nimi wierzch napoju. Dodatkowo dekoracyjnie dołóż po wisience z ogonkiem na brzegu szklanki oraz listku mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
20 min.
Zupy
3 miesięcy temu
15 min.
Napoje
3 miesięcy temu
10 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje