Przepisy Gorąca czekolada z miętą i wiśniami

Składniki

100 g czekolady gorzkiej

100 g czekolady mlecznej

100 g czekolady miętowej

300 ml śmietanki 30%

100 ml mleka 3,2%

50 ml śmietanki do ubicia 36%

8 wiśni kandyzowanych

1 gałązka mięty do dekoracji

Opis

W rondelku zagotuj mleko i śmietankę. Pokrusz wszystkie czekolady i wsyp do bardzo gorącej śmietanki. Mieszaj energicznie, aż czekolada się rozpuści i stanie się jedwabista.

Śmietankę ubij na puszty krem. Czekoladę przelej do szklanek i na wierzch nałóż po łyżce bitej śmietanki. Kandyzowane PORADA KONTEKSTOWA - KANDYZOWANIE wiśnie pokrój na kawałki i posyp nimi wierzch napoju. Dodatkowo dekoracyjnie dołóż po wisience z ogonkiem na brzegu szklanki oraz listku mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4