Golonka gotowana podawana na kapuście
Składniki
4 małe golonki
700 g kapusty kiszonej
1 łyżka mąki pszennej
2 średnie cebule
5 łyżek oleju
5 l wody
przyprawy: sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, cukier
Opis

Golonki umyj, włóż do garnka i zalej 4 l wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sól. Wszystko gotuj przez ok. 4 godz., aż golonki będą miękkie.

W międzyczasie ugotuj kapustę kiszoną w 1 l wody, przyprawiając ją solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną cukru. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do niej 1 łyżkę mąki i wymieszaj. Tak przygotowaną zasmażkę połącz z ugotowaną kapustą.

Kapustę wyłóż na talerze, na kapuście ułóż golonki. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Sałatki
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 miesiące temu
255 min.
Napoje
2 miesiące temu
40 min.
Desery