Przepisy Gołąbki z kapusty pekińskiej w sosie sojowym

Składniki

ok. 7 liści kapusty pekińskiej

1 cebula

200 g pieczarek

ok. 50 g ryżu

1/2 pęczka pietruszki

50 g sera żółtego lub mozzarella

3 łyżki masła do smażenia

Opis

Pieczarki umyj i posiekaj drobno, cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę. Ryż ugotuj do miękkości, odcedź. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj posiekane pieczarki, cebulę oraz ugotowany ryż. Na koniec zetrzyj ser i dodaj go do warzyw. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną pietruszką. Liście kapusty obgotuj w wodzie z solą przez ok. 8 min (sprawdź, czy kapusta jest już miękka), następnie odetnij grubsze rdzenie z liści.

Do każdego liścia nałóż po łyżce farszu i zawiń jak gołąbki (zawijając brzegi do środka). Na patelni ponownie roztop masło i obsmaż gołąbki na rumiano z obu stron (masło możesz zastąpić masłem klarowanym PORADA KONTEKSTOWA - KLAROWANIE lub oliwą z oliwek). Podawaj z sosem sojowym z sokiem z cytryny w proporcji: 3 łyżki sosu sojowego i 1 łyżka soku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4