Przepisy Gofry z kremem z serka mascarpone i konfiturą wiśniową

Składniki

4 jajka

550 ml mleka

220 ml oleju (lub roztopionego masła)

390 g mąki pszennej typ 500

2 łyżki cukru pudru

1 łyżeczka cukru waniliowego

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

Konfitura:

200 g konfitury wiśniowej

2 łyżeczki śliwowicy

Krem:

200 g serka mascarpone

250 ml mocno schłodzonej śmietanki 36%

2 łyżki cukru pudru

ziarenka z jednej laski wanilii

Opis

W misce wymieszaj suche składniki na gofry. W drugiej misce wymieszaj rózgą mokre składniki. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj rózgą. Mieszaj tylko do połączenia składników.

Rozgrzej gofrownicę. Ciasto wylewaj na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Kolejno piecz gofry po około 3-4 minuty (chyba, że instrukcja urządzenia mówi inaczej).

Konfiturę wymieszaj dokładnie ze śliwowicą i odstaw na 15 minut.

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z połową cukru pudru. Serek mascarpone utrzyj z pozostałym cukrem pudrem i ziarenkami wanilii. Delikatnie wymieszaj ubitą śmietankę z serkiem. Krem jest gotowy.

Na upieczone gofry nakładaj porcje kremu i konfitury. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4