Przepisy Gnocchi z sosem grzybowym
Składniki
1 op. gnocchi (500 g)
1 cebula
20 g masła
1/2 szkl. śmietany 30%
15 g grzybów suszonych, np. maślaków
przyprawy: sól, świeży gruboziarnisty pieprz
Opis

Grzyby oczyść i mocz przez 30 min w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na wolnym ogniu na maśle, aby się zeszkliła PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE  Następnie dodaj uprzednio wymoczone grzyby i smaż ok. 10 min, ciągle mieszając. Na końcu dodaj śmietanę i wszystko razem wymieszaj. Całość gotuj ok. 5 min, do momentu, gdy śmietana zgęstnieje.

Ugotowane według wskazówek na opakowaniu gnocchi wymieszaj z sosem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Sałatki
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Desery