Przepisy Gnocchi z sosem grzybowym

Składniki

1 op. gnocchi (500 g)

1 cebula

20 g masła

1/2 szkl. śmietany 30%

15 g grzybów suszonych, np. maślaków

przyprawy: sól, świeży gruboziarnisty pieprz

Opis

Grzyby oczyść i mocz przez 30 min w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na wolnym ogniu na maśle, aby się zeszkliła PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE  Następnie dodaj uprzednio wymoczone grzyby i smaż ok. 10 min, ciągle mieszając. Na końcu dodaj śmietanę i wszystko razem wymieszaj. Całość gotuj ok. 5 min, do momentu, gdy śmietana zgęstnieje.

Ugotowane według wskazówek na opakowaniu gnocchi wymieszaj z sosem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
40 min.
Zupy
2 3 4