Przepisy Gnocchi z sosem grzybowym

Składniki

1 opakowanie gnocchi (500 g)
1 cebula
20 g masła
½ szklanki śmietany kremówki (30%)
15 g grzybów suszonych (np. maślaków)
pieprz czarny (świeżo zmielony)
sól

Opis

Grzyby oczyść i mocz przez 30 min w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na wolnym ogniu na maśle, aby się zeszkliła PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE  Następnie dodaj uprzednio wymoczone grzyby i smaż ok. 10 min, ciągle mieszając. Na końcu dodaj śmietanę i wszystko razem wymieszaj. Całość gotuj ok. 5 min, do momentu, gdy śmietana zgęstnieje.

Ugotowane według wskazówek na opakowaniu gnocchi wymieszaj z sosem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8