Przepisy Gnocchi z pomidorami, bazylią i mozzarellą

Składniki

1 op. gnocchi (500 g)

2 puszki pomidorów krojonych

1 cebula pokrojona w piórka

4 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka stołowa koncentratu pomidorowego

100 g mozzarelli

2 garście bazylii świeżej

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Na rozgrzanej oliwie usmaż cebulę. Dodaj pomidory z puszki, posól i popieprz. Całość gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIUprzez godzinę, od czasu do czasu mieszając. Ważne jest, aby sos długo się gotował, ponieważ musi on zabarwić intensywnie oliwę na czerwono.

Gnocchi ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Gotowe i odcedzone gnocchi polej gorącym sosem i wymieszaj. Udekoruj gnocchi kuleczkami mozzarelli i listkami świeżej bazylii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4