Przepisy Gnocchi z bakłażanem, rukolą i serem

Składniki

1/2 op. gnocchi (500 g)

1/2 średniego bakłażana

1/2 łyżeczki oregano świeżego lub suszonego

5 ząbków czosnku

2 garście rukoli

ok. 50 g startego sera parmezan lub twardego sera żółtego dziugas

1 łyżka oliwy z oliwek

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Bakłażana dobrze umyj, przetnij nożem wzdłuż na pół i piecz wraz z czosnkiem w łupince, w brytfance w piekarniku przez ok. 40 min w temp. 180 stopni. Kiedy bakłażan zmieni kolor skóry na szary, to znak, że jest już upieczony. Bakłażana wyjmij z piekarnika i ostudź. Następnie obierz ze skóry, posiekaj na kawałki, włóż do miski i połącz z oregano, oliwą i przyprawami. Całość porządnie wymieszaj w misce do uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodaj ser parmezan i jeszcze raz wszystko wymieszaj.

Gnocchi ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ostudzone wymieszaj z sosem i posyp z wierzchu rukolą. Gotowe danie możesz polać dodatkowo oliwą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4