Przepisy Gnocchi po sardyńsku w sosie z pomidorami i kiełbasą

Składniki

1 opakowanie gnocchi (500 g)
Sos pomidorowy:
1 cebula
3 łyżki oliwy z oliwek
200 g kiełbasy czosnkowej (lub długo dojrzewającej)
2 ząbki czosnku
500 g pomidorów
1 pęczek świeżej bazylii
ser Pecorino (lub inny ser twardy, np. dziugas)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Przygotuj sos: cebulę obierz i drobno posiekaj, następnie zeszklij ją na oliwie. Kiełbasę pokrój w plastry. Czosnek wyciśnij, a bazylię drobno posiekaj i smaż przez ok. 2 min razem z cebulą. Pomidory sparz wodą, obierz ze skóry, oczyść z nasion i pokrojone w kostkę wrzuć na patelnię do podsmażonych warzyw. Wszystko jeszcze razem duś na małym ogniu przez ok. 15 min do momentu aż sos stanie się gęsty.

Przygotuj gnocchi: zagotuj wodę, posól ją i ugotuj w niej kluski al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE wg wskazówek na opakowaniu. Następnie wyłóż na sitko, by osączyć z wody. Gotowe gnocchi wrzuć do gorącego sosu pomidorowego, posyp startym serem i od razu podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8