Przepisy Glazurowana szynka wielkanocna
Składniki
wędzona szynka (około 2 kg)
200 ml soku jabłkowego
4 łyżki miodu
4 łyżki musztardy dijon
4 łyżki brązowego cukru
1 kg małych ziemniaków
3 gałązki rozmarynu
100 g masła
folia aluminiowa
Sposób przygotowania
 alt=
1
Przełóż szynkę do żaroodpornego naczynia i posmaruj sokiem jabłkowym. Przykryj folią aluminiową i piecz przez 80 minut w 170°C.
 alt=
2
Wymieszaj w misce miód, musztardę oraz cukier.
 alt=
3
Posmaruj mieszanką szynkę i piecz przez kolejne 30 minut lub do momentu aż na skórce utworzy się glazura. Pozwalamy odpocząć pieczeni przez minimum 45 minut.
 alt=
4
Umyj ziemniaki. Nie obieraj ich i nie krój na kawałki. Utwórz na każdym głębokie nacięcia, które pomogą Ci dobrze je przyprawić.
 alt=
5
Każdego ziemniaka nadziej odrobiną masła i rozmarynem. Piecz przez 45 minut.
6
Pokrój szynkę na plastry i podawaj z ziemniakami.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4