Przepisy Gęś pieczona na kapuście kiszonej z dodatkiem wędzonego boczku

Składniki

1 średnia gęś

150 g wędzonego boczku

1 kg kapusty kiszonej

30 g suszonych podgrzybków

2 duże cebule

1 szklanka bulionu warzywnego

4 - 5 łyżek oliwy

przyprawy: sól, pieprz, majeranek

Opis

Gęś dokładnie umyj, natrzyj przyprawami i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.

Kiszoną kapustę umieść w garnku, zalej bulionem warzywnym, dodaj grzyby. Całość gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Następnie dodaj do kapusty. Wszystko duś przez ok. 1 godzinę.

Przyprawioną wcześniej gęś wstaw na 1 godz. do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°. Następnie obłóż gęś podgotowaną kapustą i piecz jeszcze przez ok. 1 godz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4