Przepisy Galaretkowiec z jogurtem greckim i owocami sezonowymi

Składniki

3 galaretki o różnych kolorach

2 galaretki cytrynowe

4 małe op. jogurtu greckiego po 220 g

garść truskawek

garść borówek

2 gałązki mięty

folia spożywcza

Sposób przygotowania

 alt=
1

Przygotuj kolorowe galaretki w trzech miskach. Wykorzystaj połowę wody podanej w opisie na opakowaniu. Pozostaw do stężenia (najlepiej włóż galaretki do lodówki na całą noc.

 alt=
2

Dwie galaretki cytrynowe przygotuj w 500 ml wody i ostudź. W misce połącz jogurt z ostudzonymi galaretkami o smaku cytrynowym.

 alt=
3

Zastygłe galaretki o trzech smakach pokrój w kostkę.

 alt=
4

Dodaj je do jogurtu i delikatnie wymieszaj.

 alt=
5

Foremkę wyłóż folią i wylej do niej masę jogurtowo-galaretkową.

 alt=
6

Przełóż foremkę do lodówki na kilka godzin, a najlepiej pozostaw ją tam całą noc.

 alt=
7

Deser podawaj z sezonowymi miękkimi owocami i miętą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco Święta takie jak lubisz

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 3.12.2019-24.12.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4