Przepisy Galaretka porzeczkowa

Składniki

​200 g czerwonych porzeczek

3 łyżeczki cukru

3 łyżki serka mascarpone

90 g jogurtu naturalnego

2 - 3 łyżki płatków migdałów

Opis

Porzeczki dobrze umyj, przebierz i oberwij kiście. Przygotowane porzeczki włóż do naczynia żaroodpornego i zasyp 3 łyżkami cukru, a następnie piecz przez ok. 20 min w temperaturze 180°. W tym czasie owoce puszczą sok. Przecedź go przez sitko do wcześniej przygotowanych pucharków. Dodaj po łyżce przetworzonych już owoców, wlej galaretki do połowy pucharka i pozostaw do ostygnięcia.  

Serek mascarpone wymieszaj z jogurtem, najlepiej zmiksuj na gładką masę i dodaj do deseru. Posyp wierzch świeżymi porzeczkami i płatkami migdałów. Przed podaniem dobrze schłodź deser w lodówce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4