Przepisy Frittata ze szpinakiem

Składniki

​ok. 80 g świeżego szpinaku

kilka plastrów salami

3 pieczarki

1 szkl. drobnego, ugotowanego makaronu

1/2 szkl. sera żółtego tartego

parmezan lub tarty żółty ser do posypania

4 jajka

4 łyżki oliwy do smażenia

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Szpinak dobrze umyj i oczyść. Pieczarki obierz i pokrój w plastry, a salami pokrój na ćwiartki. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu, ser zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.

Na małej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pieczarki ze szpinakiem (ok. 6 min). Dodaj makaron i wszystko razem dokładnie wymieszaj, następnie łyżką wygładź powierzchnię potrawy, zmniejsz ogień i polej z wierzchu oliwą.

Jajka roztrzep i wymieszaj z żółtym serem, dopraw solą i pieprzem. Następnie zalej nimi makaron na patelni i smaż całość ok. 5 min, do momentu ścięcia się omletu. W międzyczasie potrząsaj patelnią, aby omlet się nie przypalił. Następnie poukładaj na wierzchu kawałki salami, przykryj patelnię pokrywką i czekaj aż omlet bez przewracania równomiernie zapiecze się. Podawaj od razu, posyp parmezanem i świeżymi listkami szpinaku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4