Przepisy Frittata z kiełkami pszenicy i pomidorkami koktajlowymi

Składniki

10 pomidorków koktajlowych

6 jaj

garść kiełków pszenicy

1 średnia cebula

garść tartego sera żółtego

4 łyżki oliwy do smażenia

szczypta tymianku suszonego lub świeżego

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj patelnię o średnicy ok. 17 cm, nie większą. Jajka dokładnie roztrzep, dodaj kiełki, tarty ser, sól i pieprz. Cebulę obierz, umyj i pokrój w plasterki, zeszklij na średnim ogniu na 1 łyżce oliwy. Dodaj tymianek i pomidorki koktajlowe w całości. Zwiększ temperaturę palnika. Kiedy olej zacznie skwierczeć, wlej jajka i energicznie wszystko wymieszaj. Następnie zmniejsz ogień i smaż ok. 3 min, już nie mieszając.

Na talerz prosto z patelni przełóż frittatę, odwracając ją na drugą stronę. Patelnię oczyść z resztek ze smażenia, dolej 1 łyżkę oliwy, rozgrzej i przełóż placek z powrotem na patelnię do góry spodem, smaż 1-2 minuty. Przełóż na talerz i pokrój w trójkąty, posyp kiełkami, podawaj z ulubionymi sosami i sałatkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4