Przepisy Francuskie ciasteczka nadziewane rodzynkami
Składniki
450 g gotowego ciasta francuskiego
170 g drobnych rodzynek (koryntek)
szczypta zmielonej gałki muszkatołowej
Opis

Namocz rodzynki w gorącej wodzie (ok. 30 min), a następnie odsącz i wymieszaj je ze szczyptą gałki muszkatołowej. Z ciasta wytnij krążki o średnicy 10 cm. Na każdym krążku ciasta ułóż po łyżeczce rodzynek. Zagnij do góry brzegi ciasteczek i sklej je na środku. Następnie odwróć ciasteczka i delikatnie rozwałkuj (aż rodzynki będą widoczne). Piecz na papierze do pieczenia przez ok. 15 min w temperaturze 200°.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
30 min.
Przystawki