Przepisy Francuskie ciasteczka nadziewane rodzynkami

Składniki

450 g gotowego ciasta francuskiego

170 g drobnych rodzynek (koryntek)

szczypta zmielonej gałki muszkatołowej

Opis

Namocz rodzynki w gorącej wodzie (ok. 30 min), a następnie odsącz i wymieszaj je ze szczyptą gałki muszkatołowej. Z ciasta wytnij krążki o średnicy 10 cm. Na każdym krążku ciasta ułóż po łyżeczce rodzynek. Zagnij do góry brzegi ciasteczek i sklej je na środku. Następnie odwróć ciasteczka i delikatnie rozwałkuj (aż rodzynki będą widoczne). Piecz na papierze do pieczenia przez ok. 15 min w temperaturze 200°.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4