Przepisy Fondue serowe

Składniki

100 g sera pleśniowego lazur

150 g sera żółtego ementaler

200 g sera cheddar lub grojer

150 ml wina białego wytrawnego

1 łyżka soku z cytryny

1 ząbek czosnku

1/2 płaskiej łyżeczki mąki ziemniaczanej

przyprawy: czarny pieprz, gałka muszkatołowa, świeże zioła

Do maczania:

biały podpieczony chleb pokrojony w kostkę

oliwki

kabanosy

świeże warzywa: ogórek zielony, pomidorki koktajlowe

Opis

Wszystkie sery żółte zetrzyj na tarce, lazur pokrój w kosteczkę. Rondel nasmaruj połówkami czosnku. Wlej wino (lub śmietankę kremówkę) i sok z cytryny. Dodaj sery i gotuj mieszając je do momentu aż się rozpuszczą. Mąkę ziemniaczaną rozpuść w łyżce wody i pod koniec gotowania serów dodaj do rondla, dopraw gałką i pieprzem. Możesz także dodać świeże lub suszone zioła. Masę jeszcze raz krótko zagotuj, aż stanie się gładka. Następnie przelej ją do naczynia do fondue. W rozpuszczonym serze maczaj ulubione dodatki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4