Przepisy Flan z kolendrą

Składniki

1/2 kalafiora

1 i 1/2 pęczka kolendry

1 cebula

2 jaja

1 szkl. kremówki 36%

2 łyżki oliwy z oliwek

przyprawy: cukier, sól, pieprz

Opis

Kalafiora umyj i podziel na mniejsze różyczki, nogę obierz ze skórki. Część małych różyczek odłóż. Następnie włóż kalafiora do gorącej osolonej i posłodzonej wody i gotuj przez ok. 8 min. Cebulę drobno pokrój i zeszklij na oliwie z oliwek. Listki kolendry poodrywaj z łodyżek i opłucz je w zimnej wodzie. Kalafiora zmiksuj na gładką masę ze śmietaną, cebulą, listkami świeżej kolendry i jajkami. Całość przypraw solą i pieprzem. Do żaroodpornych naczyń włóż po jednej różyczce kalafiora i zalej zmiksowaną masą. Zapiekaj w kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA w temp. 180° przez ok. 15–20 min.  

Kąpiel wodna: do większego żaroodpornego naczynia wlej wodę do 1/3 jego wysokości i poukładaj w nim mniejsze naczynka z potrawą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4