Przepisy Flan grzybowy

Składniki

45 g suszonych grzybów

2 łyżki oliwy

2 ząbki czosnku

1 cebula

1 i 1/2 szkl. kremówki 30%

4 jajka

przyprawy: sól, pieprz, tymianek świeży lub suszony

Opis

Grzyby namocz ok. 1 godz. w ciepłej wodzie. Cebulę obierz, umyj i posiekaj w drobniutką kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na wolnym ogniu cebulę wraz z grzybami. Smaż aż cała woda wyparuje, a grzyby staną się lekko suche.

Grzyby przełóż do miski, wciśnij obrany czosnek, wlej śmietankę i rozbełtane jajka. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, dodaj przyprawy do smaku. Flan przelej najlepiej do silikonowych foremek po same brzegi. Jeśli takich nie posiadasz, wlej flan do innych foremek wysmarowanych oliwą. Zapiekaj ok. 35 minut w temp. 180°aż masa się zetnie i zarumieni. Początkowo flan urośnie, a następnie opadnie. Po zapieczeniu odważ delikatnie brzegi foremek, wyjmij flan i podawaj na ciepło z sałatką z pieczonych buraków (bez dodatku grzybów) lub kapustą z orzechami albo barszczem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4