Przepisy Flądra z bazylią w winie

Składniki

1 flądra

2 łyżki soku z cytryny

2 łyżki masła

1/2 łyżeczki bazylii suszonej

100 ml wina białego wytrawnego

2 łyżki świeżej bazylii

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Flądrę umyj dokładnie z zewnątrz, pamiętając o rękawicach ochronnych ze względu na ostrą skórę ryby. Osusz ją i skrop sokiem z cytryny, a następnie natrzyj solą. Formę do pieczenia wysmaruj masłem (1 łyżka), obsyp flądrę suszoną bazylią, a na wierzch ryby połóż 1 łyżkę masła. Flądrę wstaw na 10 min do piekarnika nagrzanego do 180°. Po 10 min zalej winem i dopiecz ok. 10 min, aby wino wyparowało. Przed podaniem posyp świeżą bazylią.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 13.08-19.08.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
Tesco Czekamy na pierwszy dzwonek.

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa wazna w dniach 13.08.2020-9.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzezeniem odmiennych terminów obowiazywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej nastepuje ogodz. 8:00 w dniu rozpoczecia promocji. Zdjecia umieszczone wgazetce moga odbiegac od wizerunku produktu znajdujacego sie w sprzedazy. Wszystkie ceny zawieraja VAT. Tesco nie prowadzi sprzedazy poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrazone sa w złotych. Nie wszystkie produkty zgazetki dostepne sa w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8