Flądra pieczona w soku z cytryny
Składniki
1 flądra
2 cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
50 g masła
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Przygotuj marynatę: wyciśnij sok z 2 cytryn, dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz. W jednej połowie marynaty zamarynuj rybę. Przykryj ją i odstaw na godzinę do lodówki. Drugą połowę marynaty zostaw do podlewania ryby w trakcie pieczenia.

Formę do zapiekania wysmaruj 25 g masła i włóż do niej rybę, posmarowaną także z wierzchu masłem. Piecz ok. 30 min w piekarniku aż się zarumieni. Co jakiś czas podlewaj przygotowanym wcześniej sokiem z cytryny i oliwy. Flądrę podawaj polaną masłem z pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Zupy