Przepisy Flądra pieczona w soku z cytryny

Składniki

1 flądra

2 cytryny

5 łyżek oliwy z oliwek

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

50 g masła

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj marynatę: wyciśnij sok z 2 cytryn, dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz. W jednej połowie marynaty zamarynuj rybę. Przykryj ją i odstaw na godzinę do lodówki. Drugą połowę marynaty zostaw do podlewania ryby w trakcie pieczenia.

Formę do zapiekania wysmaruj 25 g masła i włóż do niej rybę, posmarowaną także z wierzchu masłem. Piecz ok. 30 min w piekarniku aż się zarumieni. Co jakiś czas podlewaj przygotowanym wcześniej sokiem z cytryny i oliwy. Flądrę podawaj polaną masłem z pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4