Przepisy Filety z indyka w kokosowym sosie z kolendrą

Składniki

450 g piersi z indyka

1 słoik sosu kokosowego korma  

2 łyżeczki oleju roślinnego

1 średnia pokrojona cebula

2 szczypty mielonego czarnego pieprzu

2 łyżeczki świeżej, pociętej kolendry

1 łyżeczka płatków migdałowych do przybrania

Opis

Rozgrzej na patelni olej, dodaj poszatkowaną cebulę i smaż przez ok. 2 minuty. Piersi z indyka umyj i osusz. Pokrojone w paseczki mięso dodaj do cebuli i smaż przez kolejne 3 minuty. Sos kokosowy wstrząśnij i dodaj do mięsa, wszystko przypraw czarnym pieprzem. Potrawę doprowadź do zagotowania, następnie duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  na wolnym ogniu przez 20–25 minut. Na końcu dodaj świeżą kolendrę. Potrawę udekoruj płatkami migdałowymi i listkami świeżej kolendry. Podawaj z ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4