Filety śledziowe w marynacie z suszonych śliwek
Składniki
200 g śledzi 
100 g cebuli 
50 g śliwek suszonych 
1 cytryna 
100 g oleju kujawskiego 
1 ząbek czosnku 
1 łyżeczka musztardy ziarnistej 
2 gałązki koperku 
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Cebule obierz i pokrój w piórka, czosnek w paseczki. Przełóż do miski i przypraw szczyptą soli. Dobrze wymieszaj – dzięki soli, cebula zmięknie i będzie łagodniejsza w smaku. Dodaj musztardę ziarnistą, sok z cytryny i posiekany koperek. Pokrój śliwki w paseczki i dodaj do cebuli – wymieszaj. Dolej olej. Śledzie pokrój w paseczki i wymieszaj z cebulką i śliwkami. Odstaw do zamarynowania na przynajmniej 24 godziny, a najlepiej na 2 doby. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne