Przepisy Filety śledziowe w marynacie z suszonych śliwek

Składniki

200 g śledzi matjas
100 g cebuli
50 g śliwek suszonych
1 cytryna
100 g oleju rzepakowego (kujawski)
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy ziarnistej
2 gałązki świeżego koperku
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Cebule obierz i pokrój w piórka, czosnek w paseczki. Przełóż do miski i przypraw szczyptą soli. Dobrze wymieszaj – dzięki soli, cebula zmięknie i będzie łagodniejsza w smaku. Dodaj musztardę ziarnistą, sok z cytryny i posiekany koperek. Pokrój śliwki w paseczki i dodaj do cebuli – wymieszaj. Dolej olej. Śledzie pokrój w paseczki i wymieszaj z cebulką i śliwkami. Odstaw do zamarynowania na przynajmniej 24 godziny, a najlepiej na 2 doby. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8