Filet z kurczaka w miodzie
Składniki
1 podwójny filet z kurczaka
Marynata:
3 łyżki miodu
4 łyżki ketchupu
4 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki sosu sojowego
3 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Przygotuj marynatę: w misce rozmieszaj ketchup z miodem, olejem, sokiem z cytryny, wyciśniętymi ząbkami czosnku, sosem sojowym, solą oraz pieprzem. Następnie marynatę przelej do rondelka i podgrzewaj ok. 4 minuty na wolnym ogniu.

Kurczaka umyj i oczyść z błon. Następnie włóż do gorącej marynaty i trzymaj w niej około 2 godz. W naczyniu do zapiekania ułóż filety, zalej pozostałą marynatą i piecz ok. 30 min w temperaturze 180°. Przed podaniem filety pokrój na plastry. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. z kaszą jaglaną i kawałkami cytryny oraz świeżymi warzywami lub z sałatą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
35 min.
Przystawki
2 miesiące temu
15 min.
Przystawki
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Desery