Przepisy Filet z kurczaka w curry z listkami kolendry

Składniki

1 podwójny filet z kurczaka

1 kg młodych ziemniaków

250 ml jogurtu lub maślanki

4 łyżki posiekanej kolendry

600 ml wody

2 świeże papryczki chilli

1 łyżka cukru

1 łyżka soli

po 1 łyżce: kminku, startego świeżego imbiru, curry, kurkumy

olej do pieczenia ziemniaków

Opis

Ziemniaki w mundurkach obgotuj w osolonej wodzie przez ok. 20 min. Gdy będą na w pół twarde, przekrój je na ćwiartki. Wyłóż blachę do pieczenia folią i podlej olejem. Ułóż na folii pokrojone ziemniaki i piecz je na złoto (ok. 20 min).

Na patelni na oleju podsmaż kminek, imbir, posiekane drobno i wydrążone z pestek chilli. Kiedy kminek zbrązowieje, dodaj curry i kurkumę. Następnie dołóż kruczka i chwilkę podsmaż. Wlej wodę i gotuj na średnim ogniu ok. 30 min; jeśli to konieczne, dolej wody. Pod koniec gotowania wlej maślankę lub jogurt, dopraw solą i cukrem. Całość podgotuj 5 min. Kolendrę drobno posiekaj i dodaj do sosu. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4