Przepisy Filet kurczaka z tymiankiem

Składniki

1 pierś z kurczaka (podwójny filet)
10 gałązek tymianku świeżego
2 garście czarnych oliwek
oliwa z oliwek (do smarowania mięsa)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Podwójny filet przekrój na pół, aby uzyskać 2 pojedyncze części. Następnie rozbij je tłuczkiem, posól i popieprz z każdej strony. Na jednym z boków pojedynczego fileta poukładaj w poprzek całe oliwki i 5 gałązek tymianku. Całość zawiń w ciasny rulon, jak roladę. Zepnij w kilku miejscach wykałaczkami i posmaruj z wierzchu oliwą. Tę samą czynność powtórz z drugą połową filetu. Obie roladki zawiń luźno w folię aluminiową, włóż do piekarnika i piecz w temp. 190° przez ok. 35 min do momentu aż filety lekko się zarumienią.

Upieczone roladki krój w plasterki lub podawaj w całości. Przekrój poprzeczny tak zawiniętego filetu będzie bardzo dekoracyjny. Na koniec przybież jeszcze świeżymi ziołami i podawaj z ulubionym sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 29.10-4.11.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8