Przepisy Filet kurczaka w sosie kaki
Składniki
1 pojedynczy filet z kurczaka
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy do smażenia
2 łyżki mąki pszennej
przyprawy: sól, pieprz
Sos słodko-kwaśny z kaki:
1 kaki
1 papryczka chilli czerwona
2 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka cukru
2 ząbki czosnku
przyprawy: sól
Opis

Fileta z kurczaka umyj, obierz z błon, przekrój wzdłuż na 2 części. Następnie skrop cytryną, dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na oliwie na złoty kolor.

Przygotuj sos: papryczkę chilli przekrój wzdłuż i oczyść z nasionek. Kaki umyj i nieobrane pokrój na mniejsze części. Paprykę i kaki zmiksuj na gładką masę i dodaj do nich musztardę, ocet jabłkowy, cukier, zmiażdżone ząbki czosnku. Do rondelka wlej 1 łyżkę oliwy z oliwek i dołóż paprykę z kaki – wszystko razem duś na małym ogniu ok. 10 min. Podawaj z usmażonym mięsem i świeżymi warzywami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4