Przepisy Faworki orzechowe

Składniki

100 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych

200 g mąki

3 żółtka

1/2 szkl. białego wina półsłodkiego

1 op. cukru waniliowego

2 szkl. oleju do smażenia

cukier puder do posypania

Opis

Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym i wymieszaj z winem. Stopniowo dosypuj do nich mąkę i zmielone orzechy. Rękami zagnieć na gęste ciasto, następnie długo bij je wałkiem. Gotowe włóż do lodówki na godzinę.

Schłodzone ciasto rozwałkuj jak najcieniej i pokrój na paski o wymiarach 3x10 cm. Każdy przetnij w środku wzdłuż i przewiń przez otwór.

W rondlu rozgrzej tłuszcz i smaż w nim faworki z obu stron na złoto. Następnie osącz z nadmiaru tłuszczu, przekładając je na papierowy ręcznik. Na koniec obsyp przez sitko cukrem pudrem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4